Werkhervatting en reïntegratie (ex)-kankerpatiënten

Er is bijna geen onderzoek gedaan naar hoe (ex-)kankerpatiënten het beste weer aan het werk kunnen gaan. Maar het lijkt erop dat het goed werkt om dit stapsgewijs aan te pakken. Met concrete doelen, zodat je daaraan kunt meten hoe het gaat. Het is belangrijk om daar een gesprek met je werkgever over te hebben. Als je aangeeft wat je wel en niet kunt, kunnen jullie samen bepalen wanneer je weer aan het werk gaat. En voor eventuele aanpassingen aan je werk of werkplek kan de bedrijfsarts geraadpleegd worden. Als jij toestemming geeft, kan de bedrijfsarts ook informatie over je behandeling en behandelduur opvragen bij je arts of verpleegkundige.

Plan A en plan B

En dan: het moment is aangebroken, je gaat weer aan het werk. Hoe pak je dat aan? Hoe weet je wanneer je over je eigen grenzen heen gaat, of juist een steuntje in de rug kunt gebruiken? Om hierachter te komen, kun je samen met je werkgever een opbouwschema maken. Dat bestaat uit een plan A en een plan B. Plan A is ambitieus, de uren en taken worden daar snel opgebouwd. Plan B kent juist een veel lager tempo. Het doel is dat de uren- en takenopbouw niet sneller gaat dan Plan A, maar ook niet langzamer dan Plan B.

Werkkracht bij kanker

Door de huidige situatie regelmatig even naast onderstaand schema te houden, kun je zien of je niet te hard van stapel loopt of misschien juist wat extra aanmoediging nodig hebt.

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Kijk dan eens in het kenniscentrum van de Groep Werk en Kanker, dit zijn gespecialiseerde bureaus die zowel werkgever als werknemer ondersteunen. Zij heb onder andere onderstaand stappenplan ontwikkeld (klik op de afbeelding om deze te vergroten).

Ondersteuningswijzer Nivel

Heb je een chronische lichamelijke aandoening en behoefte aan ondersteuning bij werk?

Op de website Beter Werken vind je een online cursus die bij je past.