Werknemer/werkzoekend en kanker

In Nederland worden jaarlijks tussen de 30.000 en 40.000 werkenden met de diagnose kanker geconfronteerd. Mensen met kanker worden minder makkelijk aangenomen bij het solliciteren dan bijvoorbeeld mensen met astma, diabetes of ADHD. Dat kan anders vindt de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK). Lees alle feiten en cijfers over kanker en werk in onderstaand factsheet:

  • Factsheet - Kanker en werk: feiten en cijfers

Informatie, tools en handvatten

Als je kanker krijgt, word je in sneltreinvaart geconfronteerd met veel zaken. Eén daarvan is je werk. Er zijn allerlei handige tools en folders over kanker en werk, maar het kan een hele kunst zijn om ze te vinden. Daarom hebben wij er hier veel informatie, tips, tools en handvatten voor je verzameld. Bijvoorbeeld informatie over je rechten en plichten, het UWV en kanker of over het praten met je bedrijfsarts.

Wel of niet aan collega's vertellen?

Misschien vraag je je af of je het wel of niet aan je collega’s moet vertellen, en wanneer je dat dan doet. 

Invloed van late gevolgen op de werkvloer

Soms heb je jaren later nog last van de effecten van de kanker(behandeling), zoals bijvoorbeeld lichamelijke en/of psychische problemen. Dit noemen we ook wel 'late gevolgen'. Je vindt op deze website ook meer over de invloed van late gevolgen van kanker(behandeling) op de werkvloer.

Stel je vraag aan een ervaringsdeskundige

Je kunt ook je vraag over kanker en werk stellen aan een van onze ervaringsdeskundigen.