Kankerspecifieke informatie kanker en werk

Hier vind je tumorspecifieke brochures voor je werkgever over kanker en werk

Borstkanker en werk

Keuring bij het UWV

Voor borstkanker bestaat het zogenaamde VG-protocol Borstkanker dat de verzekeringsarts hanteert bij zijn of haar beoordeling.

Borstkankervereniging Nederland

Borstkankervereniging Nederland verzorgt op verschillende manieren steun en contact aan mensen die te maken hebben of hebben gehad met borstkanker, aan mensen die gendrager zijn of lid zijn van een erfelijk belaste familie.

Longkanker en werk

Longkanker Nederland

Longkanker Nederland biedt persoonlijke steun, brengt lotgenoten met elkaar in contact, organiseert bijeenkomsten en behartigt de belangen voor longkankerpatiënten.

Melanoom en werk

Stichting Melanoom

Stichting Melanoom is de patiëntenorganisatie voor mensen met melanoom, oogmelanoom en andere vormen van huidkanker. De stichting biedt lotgenotencontact, verspreidt informatie, behartigt de belangen van kankerpatiënten en stimuleert (wetenschappelijk) onderzoek en onderwijs op het gebied van huidkanker. 

Dikkedarmkanker en werk

Keuring bij het UWV

Ook voor darmkanker bestaat een protocol bij het UWV (het zogenaamde VG protocol Darmkanker) dat de verzekeringsarts hanteert bij de beoordeling.

Stichting voor Patiënten met Kanker aan het Spijsverteringskanaal

SPKS (Stichting voor Patiënten met Kanker aan het Spijsverteringskanaal) vraagt aandacht voor darmkanker en laat patiënten weten dat zij er niet alleen voor staan. Zo is er de mogelijkheid tot lotgenotencontact en biedt betrouwbare informatie met een verwijsgids.

Lymfklierkanker en werk

Hematon, patiëntenorganisatie voor bloedkanker, lymfklierkanker en stamceltransplantatie, wil patiënten en hun naasten ondersteunen die te maken hebben met een van deze vormen van kanker. Onder de verzamelnaam lymfklierkanker vallen zowel Hodgkin- als non-Hodgkinlymfomen.

Prostaatkanker en werk

De Prostaatkankerstichting (PKS) is de patiëntenorganisatie die lotgenotencontact biedt, voorlichting geeft en de belangen behartigt van prostaatkankerpatiënten en hun naasten.